Hotell Thailand

Thailand har ett stort utbud av hotell och här finns något för alla typer av resenärer och budgetar. Priserna varierar beroende på var i Thailand man befinner sig och blir generellt högre under högsäsongen som infinner sig mellan december och februari.

Boka hotell i förväg eller boka på plats?

Ingen vill ju betala mer än vad man behöver för sitt boende och många som reser till Thailand frågar sig huruvida man ska boka sitt boende i förväg, eller om man helt enkelt ska vänta och boka direkt av hotellet. Det man bör tänka på här är vilken typ av semester man vill ha. Visst kan det bli billigare att vänta och boka boendet på plats, å andra sidan så kan hotellet också vara fullbokat när man kommer fram. Samtidigt så är det en stor fördel att vara på plats och kunna känna av omgivningen runt hotellet innan man bokar för att veta hur långt det är till affärer, restauranger och stranden.

Av egen erfarenhet så rekommenderar jag att boka hotell i förväg av den enkla anledningen att det blir en mer avslappnad semester. Jag har själv rest runt ganska mycket i Thailand och ett av de stressigaste momenten var just att hitta ett bra hotell vid varje ny destination. Det är väldigt mycket skönare att ha en adress att ge taxichauffören och komma direkt till hotellet utan att behöva gå runt i värmen och fråga om någon har ett ledigt rum eller inte.

Vilken hotellbokningssida ska man boka sitt hotell med?   

En annan vanlig fråga som många undrar är vilken hotellbokningssida man ska använda sig av för att boka sitt hotell. Faktum är att de flesta bokningssidorna har väldigt lika priser. Om man väljer mellan de populära sidorna Hotels.com, Booking.com och Agoda.se tex så har de nästa identiska priser. Generellt sett så har Booking.com och Agoda.se ett större utbud av hotell i Asien och framför allt på mindre öar i Thailand och då kan det vara bra att kika på dessa sidor för att se vilka hotell som finns tillgängliga.

Något som kan vara en anledning att boka med en viss hotellbokningssida är vad de erbjuder för lojalitetsprogram. Här kan man få olika bonusar för att man bokar via den aktuella hotellbokningssidan. Hotels.com erbjuder till exempel en gratis natt när man bokar 10 nätter, medan Agoda.se har ett poängsystem som heter PointMAX där man kan tjäna in olika bonusar när man bokar via dem.

Lyxhotell i Thailand